logo

Föreningen

Föreningen Hantverk i Lindome bildades 1994. Tanken med föreningen är att samla hantverkare i Lindome, och på detta sätt göra det möjligt för likasinnade att träffas och utbyta tankar och idéer.

Föreningen har under åren utvecklats och kan idag erbjuda ett brett urval av konst och hantverk såsom träslöjd, smide, väv- och textilarbeten, keramik, ull- och skinnarbeten, halmslöjd, smycken, tillverkning och renovering av möbler, silver- och tennarbeten, torkade blomsterarrangemang, virkat och broderat.

Vi har en utställnings- och försäljningslokal på Annestorpsvägen 5 i Lindome. Lokalen är inrymd i en byggnad från mitten av 1800-talet som har det historiska namnet Pears. Vi kallar den Hantverksstugan.

Utställningen är öppen Lördagar mellan kl 10.00 och 15.00, samt onsdagar mellan kl 14.00 och 18.00 och betjänas av medlemmarna.

Föreningens styrelse består av:

Ordförande: Maths Lindberg
Sekreterare: Gunnel Bäckman
Kassör: Inger Mattsson

Hantverksföreningen arrangerar tillsammans med Lindome Hembygdsgille Julmarknad på Börjesgården i Hällesåker andra lördagen i advent. Dit inbjuds även externa utställare.

© Hantverk i Lindome 2006-2007, developed by Masternode